GANTZA GALTZEKO​

Zenbat kaloria jan behar dut gantza galtzeko?

Gantza galtzeko, egunero kontsumitzen duena baino kaloria gehiago erre behar dira. Gehiegizko pisua duten pertsona gehienen kasuan, egunean 500 kaloria inguru murriztea abiapuntu ona da.

Nola kalkulatuko dugu oinarrizko kaloriak (Egunean gure gotputzak kontsumitzen dituena, beti)?

Gorputzeko gantza galtzeko, ez baita gauza bera pisua, kaloria-urritasun txiki bat egin beharko dugu. Kaloria-eskasia kalkulatzeko, gure oinarrizko kaloriak kalkulatu beharko ditugu.

-Gizonentzat: (10 x Kg-ko pisua) + (6,25 x cm-ko altuera) – (5 x adina urteetan) + 5.

-Emakumeentzat: (10 x pisua kg-tan) + (6,25 x altuera cm-tan) – (5 x adina urteetan) – 161.

Oinarrizko kaloria horiek kalkulatu ondoren (kaloria horiek bizitze hutsagatik bakarrik gastatzen ditugu), defizit txiki hori egingo dugu, adibidez: gure oinarrizko kaloriak 3.000 kcal badira, egunean 2700 kcal kontsumituko ditugu, eta 300 kaloriako alde txiki hori egunero galtzen ditugunak izango dira, eguneroko ariketa batekin batera.

– Gorputz pisuko kilo bakoitzeko 1.5 eta 2 gramo proteina inguru jaten saiatu.
– Gorputz pisuko kilo bakoitzeko 0.8 eta 1.2 gramo gantz inguru jaten saiatzen da.(Gantz naturalak ez saturatuak).
– Gainerako kaloriak karbohidratoetara bideratzen dira.

100 gramoko kcal-ak

irasagarra

52 kcal eta 14 gramo karbohidrato

kalabaza

27 kcal eta 5,4 gramo karbohidrato

datilak

140 kcal eta 20 gramo proteina

brokolia

33 kcal eta 2,2 gramo proteina

espinakak

31 kcal eta mineral asko dituzte

azalorea

21 kcal eta 2,8 gramo proteina

haragi xehatua

160 kcal eta 30 gramo proteina

legatza

65 kcal eta 12 gramo proteina

ahatea

175 kcal eta 28 gramo proteina

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu erabiltzaile esperientzia onena izan dezazun. Nabigatzen jarraitzen baduzu, baimena ematen ari zara aipatutako cookieak onartzeko eta gure cookieak onartzeko. política de cookies, sakatu estekan informazio gehiagorako.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies